Meteen naar de inhoud

Artist impression #stroomvandewaal

  Expeditie Stroom van de Waal wordt een soort natuurtriatlon. Expeditie-deelnemers gaat straks te voet, op dubbeldekswielen en over het water. Zo komen zij op plaatsen waar TomTom nog nooit is geweest en nu alleen boswachters, omgevingsmanagers, fortbeheerders, natuurkampeerders, veerpontkapiteins en dijkgraven toezien op de vreedzame interacties tussen water, dijken, landtongen en natuur. Dat wordt straks voorzichtig navigeren. Als er in dit stadium al een routebeschrijving zou zijn, zouden deze passages er zeker in staan:

  “De bezoekers worden gesplitst in groepen van maximaal 50 … De publieksbegeleiders fungeren als gids en nemen het publiek mee van locatie naar locatie. Daarbij gaan zij ook heen en weer met de pont … Op iedere locatie neemt een locatiebegeleider het publiek over van de publieksbegeleiders …
  Tussen de voorstellingen blijft er niets in het gebied achter. Alles wordt elke dag opgebouwd en weer afgebroken …
  De twee dubbeldekkers zijn daarvoor al het gebied in gereden … loopt het publiek naar de punt van de landtong … Nabij het bord stappen ze op pont 1 … gaat het publiek in bus 1 … loopt het publiek naar de oever … stapt het publiek op pont 2 … daar neemt bus 2 het publiek mee … als het publiek is uitgestapt rijdt de bus verder … neemt bus 3 het publiek mee naar de Waaldijk … loopt het publiek naar de speellocatie nabij … daarna rijdt de bus leeg weer terug naar de werf … Het publiek zit in het gras in de luwte onder aan de dijk … naar de struinroute …”

  Nog even verder puzzelen. Gelukkig kennen de boswachters van Staatsbosbeheer het gebied op hun duimpje. Deze kaart is dan ook niet meer dan een allereerste “artist impression“.

  kaartboswachter