Meteen naar de inhoud

Bereidt u ook een expeditie voor?

Laat u dan inspireren door de organisatie van Expeditie W750, Expeditie Doesburg777, Verhalen van de Ooij en ArnhemCS.
Een van de hoogtepunten van de viering van 750 jaar stadsrechten in Wageningen was Expeditie W750, met ruim 400 spelers van 17 gezelschappen in acht scènes op bijzondere locaties een organisatorisch wonder, volgens vele betrokkenen.
Na zijn bezoek aan Expeditie W750 vond de burgemeester van Doesburg zelfs een speciaal jubileumjaar (777) uit om Expeditie Doesburg777 mogelijk te maken.

image-3959.jpg

Deze projecten waren niet alleen mooi, verrassend en ontroerend voor de duizenden bezoekers, maar vooral ook leuk, hartverwarmend en verbindend voor de honderden spelers, vrijwilligers en begeleiders die de voorpret van het maken van een speciale voorstelling met elkaar deelden en ook na de laatste voorstelling samen actief bleven.
Dat geldt ook voor andere projecten die P22 organiseerde, zoals Kamp&Geit, WestWaarts en Spijkerkwarts.
In deze projecten is er niet alleen een rol voor alle bewoners van een stad of wijk die willen meedoen, maar zorgt P22 er ook voor dat de sociale meerwaarde nog lang na de laatste voorstelling aanwezig blijft. Om die reden steunen bijvoorbeeld ook corporaties, buurt- en wijkcentra en scholen deze projecten.

“Niets dan lof voor deze voorstelling. Wat een perfecte organisatie, alles liep gesmeerd. Mooi hoe elke locatie onderdeel werd van het schouwspel.” (bezoeker)
“Ik vond het geweldig om erbij te zijn. Was onder de indruk van de logistiek en alle organisatie rond de groepen.” (bezoeker)
“Wij hebben een geweldige avond gehad. Het was een erg mooie voorstelling, met een aansprekend verhaal. Perfecte logistieke organisatie, wat niet eenvoudig moet zijn geweest met zoveel verplaatsingen. Hulde!” (bezoeker)
“Weer een prachtig programma, goede organisatie en een gezellige maaltijd!” (bezoeker)
“Ondanks het weer geweldige voorstellingen! Hoe krijgen jullie het voor elkaar zo verrassend. De locaties waren bijzonder goed gekozen.” (bezoeker)
“Wij waren verrukt, vonden het een prachtige voorstelling, uitstekend gespeeld en logistiek voorbeeldig georganiseerd. In 2018 of 2019 nog een keertje … please!” (bezoekers)
“Wij hebben erg genoten van de voorstellingen, van de omgeving, goede organisatie, goede en enthousiaste spelers. Geweldig.” (bezoekers)
“Wat een gedenkwaardige avond. Zo kom je op plekjes in je eigen woonomgeving waar je altijd al wilde zijn, maar nog niet was.” (bezoeker)
“Weer perfect georganiseerd. Ik kijk alweer uit naar september.” (bezoeker)
“We hebben genoten van de diversiteit, de voorstellingen, de locaties en de prima organisatie. Dank.” (bezoeker)
“Strakke planning. Goede afwisselend locaties, historisch verantwoord, perfecte zang, dans en muziek.” (bezoeker)
“Prachtige voorstelling. En wat knap georganiseerd met die bussen en gidsen. Schitterende omgeving ook. We komen nog een keer terug om de hele route te voet te doen.” (bezoeker)
“Enerverende tocht door het nieuwe stationscomplex met onderweg zes muzikale, dansante, poëtische en theatrale ontmoetingen. Waarbij de kunsten zich mengden met de openbare ruimte. Een geweldige ervaring die naar meer smaakt.” (bezoeker)
“Fantastische ervaring! Allereerst: perfecte organisatie! Strakke, niet dwingende leiding. De locatie: top! Je kijkt toch anders naar het station.” (bezoeker)
“Wat heb ik weer genoten, het was weer een verrassing en het was weer zo goed georganiseerd.” (bezoeker)
“Mooie voorstelling, prima georganiseerd. Hulde!” (bezoeker)
“Het zat logistiek weer helemaal perfect in elkaar. Wat een verrassende optredens, vooral de interactie met het gewone reizigerspubliek was leuk. Wij komen de volgende keer zeker weer. Knap hoe jullie telkens weer ons zo verrassen, bedankt!” (bezoeker)
“Fantastische reis. Prachtig om te zien en heel goed georganiseerd.” (bezoeker)
“Dank voor de prima organisatie, het enthousiasme en mooie muzikale ervaringen!” (bezoeker)
“Heel erg genoten bij ArnhemCS! En petje af voor de organisatie, die was geweldig!” (bezoeker)
“Wat was dit knap georganiseerd. Nooit geweten dat ons schitterende station zoveel routes, in- en uitgangen heeft. Meestal ren ik van de bus naar het perron en vice versa. Mooi om nu eens op een aantal plaatsen stil te staan bij een prachtige dans- of muziekscène. Ook leuk om te zien hoe de reizigers bleven staan om mee te kijken. Komt er volgend jaar ArnhemCS 2?” (bezoeker)
“Ik heb erg genoten van de verschillende scènes. Er is goed gebruik gemaakt van het gebouw, de bewegende bussen en het geluid van de remmende en startende treinen. Hartelijk dank!” (bezoeker)
“Ik vond het een bijzonder geslaagde avond. Leuk, al die wisselende plaatsen.” (bezoeker)
“Ik vond de 6 scènes heel verrassend en leuk. Mooi was soms ook de interactie tussen spelers en langslopend publiek. Knap hoe jullie dit in zo’n openbare ruimte voor elkaar hebben gekregen!”(bezoeker)
“Alles organisatorisch goed geregeld, mooie voorstellingen gezien. Ik ben zeer benieuwd naar de volgende voorstellingen.” (bezoeker)
“Erg leuk om alle uithoeken van het station een keer te zien.” (bezoeker)
“Ik vond het heel bijzonder omdat het station ondertussen gewoon in bedrijf was. De keren dat ik door het station liep na de voorstelling, was het station niet meer hetzelfde. De herinnering is dus ook heel bijzonder. Verder goed georganiseerd, goede begeleiders en gelukkig zat het weer mee!” (bezoeker)
“De logistiek en de inzet van zoveel mensen op zoveel plaatsen was bewonderenswaardig.” (bezoeker)
“Verrassend, afwisselend en van hoge kwaliteit dit geldt voor organisatie en spelers. Geweldig om deze mooie locatie eens van deze kant te zien.” (bezoeker)
“Knap ingespeeld op de veranderende weersomstandigheden.” (bezoeker)
“Genoten van deze heerlijke theater/dansavond! Divers, mooie gemaakt en passend binnen de geweldige locatie! Goed georganiseerd ook qua route en begeleiding.” (bezoeker)
“Mooie voorstellingen met alle reizigers die erdoorheen liepen. Super!” (bezoeker)
“Geweldig zoals het station gebruikt wordt als theaterlocatie!” (bezoeker)
“Prachtige voorstellingen in een mooie omgeving. Goede begeleiding van onze groep. Strakke planning verliep vlot, ook voor een vriendin die in een rolstoel zat.” (bezoeker)
“Ik vond het een ontzettend leuke voorstelling. Het ontroerde me om theater te beleven zo in mijn eigen omgeving. Dat mijn eigen station, in mijn eigen stad nu ineens podium was. Dat heeft mijn station nog meer van mij gemaakt. Nu heb ik er mooie herinneringen liggen. Het was vooral zo leuk omdat de gewone reizigers door of langs de voorstelling liepen. Dat maakte het extra spannend en verrassend.” (bezoeker)
“Op weg naar huis kwam ik toevallig langs de voorstelling in het station. Prachtig om te zien dat het station ook als theater gebruikt kan worden. Volgende keer koop ik een kaartje om alles te kunnen zien.” (reiziger)
“Hoi Jeanet, het was weer reuze mooi en gezellig. En wat heb ik bewondering voor jullie als organisatie, petje af !!!!!” (vrijwilliger)
“Het was een feest. Dikke vette complimenten aan jullie, als broedplaats én als organisatie. Het hele proces verliep als een trein, jullie berichten waren erg prettig en positief van toon, en de voorstellingen zelf niet te vergeten: super!” (componist)
“Ik vond het heel fijn om onder jullie bezielende leiding mee te doen aan dit project. Jeanet, wat fijn dat jij alles, maar dan ook echt alles, ziet en organiseert en communiceert, tot in de details.” (regisseur)
“Al met al vind ik het een supergoed concept, zowel inhoudelijk (korte voorstellingen die alle te maken hadden met de plek zelf) als organisatorisch.” (speler)
“Ik heb enorm genoten, zowel van het zelf meedoen als het kijken. Heel knap hoe alles op z’n plekje is gevallen!” (speler)
“Ik was bang dat 6x op een avond optreden (te) veel zou zijn. Maar de avonden vlogen voorbij! Bedankt dat ik deel mocht zijn van het hele gebeuren. Eén avond heb ik samen met mijn man en vrienden het “rondje” gedaan. Wij vonden het een geweldige ervaring en hebben genoten. Bijzonder vonden we, dat de optredens zo goed pasten bij de locaties.” (speler)