Meteen naar de inhoud

Indrukwekkende akoestiek #ArnhemCS

    Lucas Wiegerink, componist en dirigent van het Muziektheaterkoor, vertelt over de repetities voor ArnhemCS: “Met Muziektheaterkoor De Plaats zijn we aan het repeteren aan de scène ‘Als mijn ziel een reiziger is’. Ik heb de muziek grotendeels gecomponeerd ná de eerste repetitie met het koor, en me laten inspireren door het koor én door de locatie waar we het gaan uitvoeren: het trappenhuis van de parkeergarage. Het is een prachtige ruimte met een indrukwekkende akoestiek!
    Het wordt een zesstemmig koorstuk, en een zevende stem wordt gezongen door sopraan Bauwien van der Meer. Het koor is voor deze gelegenheid extra groot; er doen ruim 40 zangers aan mee. Een aantal van hen zong voorheen in popkoren, en ze zijn de modernere klanken van mijn compositie dus niet allemaal gewend. Toch merk ik dat ze er heel veel plezier aan beleven en het spannend en bijzonder vinden om mee te doen. En het plezier dat de zangers beleven geeft mij weer een hoop energie.
    Ik probeer tijdens de repetitie verschillende dingen uit, en die blijken niet altijd goed te werken. ‘Weg ermee!’ zeg ik dan. Maar zangers die eerder onder mijn leiding in het koor hebben gezongen zijn daar inmiddels aan gewend. Je krijgt van te voren zelden een kant en klaar stuk, het is een gezamenlijke zoektocht en dat maakt het ook spannend. Na de zomer komen sopraan Bauwien van der Meer en dansers van Dansstorm Oost mee repeteren aan de scène. Ik ben heel benieuwd hoe alles straks samen gaat vallen.”