Meteen naar de inhoud

Lentefestival

In de lente bloeien de vruchtbomen. Dichters zoeken een plaats waar het publiek ze goed kan verstaan. Musici stellen zich op in de schaduw van de perelaar. Het publiek verzamelt zich bij de Paradijsappels. ‘Spoken word’ tussen de bloesems in Groessen (op fietsafstand van Arnhem, Doetinchem, Nijmegen en Zutphen).
P22 combineert jong en oud, stadsdichters en Mensen Zeggen Dingen, spoken word en lokale ingrediënten voor een meergangenmenu en duo performances tussen de appel- en perenbloesems in de Liemers.
Op het programma staan Ingmar Heytze en Nabil Tkhi (De Alchemist), Vrouwkje Tuinman en Mahat Arab, Thijs Bisschops en .k.a.t.e. (Kate Donkor), Firma Weijland, een fantastische meergangenmaaltijd met Liemerse ingrediënten, ongefilterd lokaal appelsap en andere bijpassende drankjes.

14:00 inloop met onvindbare paaseieren
15:00 opening, betoverende bloesemamuses ambulantes
16:30 appelgedichten en perenpoëzie
17:15 voorgerecht met lentekriebels, salade van jong groen
17:45 wervelende woorden voor de soep
18:15 aan tafel voor prikkelende aspergesoep met citroenmelisse, gevolgd door de hoofdgerechten met couscous, knapperige groentetajine en Speenvarken Ras El Hanout met muntsaus (ook in vegetarische variant – Speenvarcken), desserts van paradijsappelstoof, rabarber, krokante walnoten, cardemon en custard
20:30 afsluitende muzikale woorden zonder verboden paasvuur

Met tussendoor de geschiedenis van het sterrenbier dat plaatsen bereikt die voor andere verborgen blijven, het stadsbier van de jonkheer, de oorsprong van ongefilterd appelsap, bloemen van de buren, de kersen-, pruimen-, peren- en appelbloesemkalender, het Griekse paasei van Hans Dorrestijn, de audiotour-fietsroutes vanuit Arnhem, Doesburg, Doetinchem en Nijmegen met onderweg gedichten van Bas Keijzer, Hans Dorrestijn, Vrouwkje Tuinman, Mahat Arab en .k.a.t.e., de vlogs van Gemma, Theo, Thijs, Kris.