Meteen naar de inhoud

De PerelmanPagina

Cie.Perelman verbouwt fundamentele wiskunde en baanbrekende natuurkunde tot komische voorstellingen en ontwapenende documentaires.

Op een stevig fundament van wiskunde, communicatietheorie en taalkunde stampt Perelman de laatste inzichten uit natuurkunde, biotechnologie, filosofie, psychologie en sociologie tot korte voorstellingen waarin de scherpste communicatiestrategische inzichten van onorthodoxe communicatiemeesters zijn verwerkt.

De voorspelling van Scott Adams, die in maart 2016 aangaf waarom de communicatiestrategie van Donald Trump succesvol zou zijn. Vergeet rationaliteit, feiten zijn onbelangrijk, speel in op emoties en houd het simpel: Donald Trump will win in a landslide. Het enige wat bij Trump nog ontbrak was een partijprogramma.
De Nederlandse meester van de mediacratie is met zijn A4-tje dus nog niet helemaal post-truth, maar zijn gratis zendtijd voor politieke partijen evenaart die van TheDonald.

Over de twee denksystemen, snel emotioneel en doordacht rationeel, van Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman.

Is alles een metafoor waar zelfs de ontspindoctor geen tegendraai meer aan kan geven? Of is er nog hoop voor de mensheid in tijden van toenemende entropie? Gaat het lukken om informatie te verplaatsen zonder de zwaartekracht te verstoren?