Ga naar de inhoud

Proef op de dijk

  In de scène op de dijk speelt Big Band Bemmel samen met dansers een stoet die verschijnt en ook weer verdwijnt. De slagwerkers, de pianist en de gitaristen van de big band hebben apparatuur die mee moet in de stoet. Er is ook stroom nodig voor de versterkers. Om uit te vinden hoe dat allemaal kan worden er verschillende proeven georganiseerd.

  Begin februari zijn de versterkers en boxen getest en is bepaald hoeveel stroom er nodig is.

  geluidtest 1 geluidtest 2 geluidtest 3

  Daarna is Marjo Wilting van Zepplinn, verantwoordelijk voor het beeld, op zoek gegaan naar rollend materiaal. Haar buurman, aardbeienboer Arno de Beijer in Doornenburg, is bereid om een en ander uit te lenen. Vooral die blauwe karren lijken goed wendbaar, dus Marjo mag er alvast een proberen.

  17a895d63d54a4371500dd8a9659f1d6 d051e55642f99e642396830b715aa831
  bc86a77609cf985abd53d87cbb7e8c3b

  Daarna wordt gedacht aan de houten kisten die de appel- en perenboeren in de omgeving gebruiken. Die houten kisten rijden op onderstellen met wielen. Zou dat ook iets zijn? Ewald Nijenhuis, Marjo en Jeanet gaan kijken bij Nico van Olst, Landwinkel de Woerdt in Ressen. Al snel blijkt dat de onderstellen niet wendbaar genoeg zijn en dat het geheel te zwaar zal worden om nog door mensen getrokken of geduwd te te worden.

  landwinkel1 kisten1
  kistonderstel1 kistonderstel2

  fruitboerDe Woerdt

  Maar de combinatie van de houten kisten van landwinkel de Woerdt en de blauwe karren van aardbeienboer de Beijer lijkt goed te passen, zo is te zien in het filmpje.

  Op naar de volgende test: de proef op de dijk. Hoe gaat het rijden op de dijk? Zijn de karren wendbaar genoeg? Wat gaan de dansers daarmee doen? Waar moet het publiek komen? Kan de stoet snel genoeg heen en terug?
  Dinsdag 15 maart gaat gitarist Bert met gitaar en box op proef in de kist. Marjo regelt de constructie. Marlies kijkt naar de choreografie en Albert naar de regie. Jeanet zorgt voor stroom en Fred neemt zijn paard mee.