Programma P

Programma P is het gezamenlijke programma van muziektheater De Plaats en P22.
Na het succes van de meerjarige wijkprojecten (Spijkerkwarts 2011-2014, WestWaarts 2012-2013, Kamp&Geit 2013-2015, …) de jubileumvoorstellingen (Expeditie W750, Ons Dagelijks Brood, Expeditie Doesburg777) en de Prateur-voorstellingen waarvan Jeanet Hacquebord (P22) als algemeen projectleider de organisatie had, besluiten De Plaats en P22 de samenwerking te continueren onder een nieuwe naam: Programma P. In dit programma organiseert P22 voor De Plaats alle Jubileumvoorstellingen, Expedities en Prateur-voorstellingen op locatie. Expedities zijn avontuurlijke avondvullende voorstellingen, buiten de reguliere theaters, waarin het publiek wordt meegenomen langs een reeks muziektheaterscènes die specifiek voor de betreffende locaties zijn gemaakt. Het publiek bezoekt de voorstelling in groepen, begeleid door gidsen en reist van locatie naar locatie.
Als programmaleider is P22 verantwoordelijk voor planning, routes, financiering, marketing, kaartverkoop en alle andere zakelijke en organisatorische aspecten van de P projecten. De Plaats is artistiek leider van Programma P en de P projecten.
In Programma P maken P22 en De Plaats samen opnieuw een reeks succesvolle voorstellingen in Oost Nederland: Expeditie Stroom van de Waal, Verhalen van de Ooij, ArnhemCS, Van Zwitsal naar CODA, Arnhem de opera, …
In 2018 vertrekt Albert Hoex als artistiek leider van De Plaats en besluit De Plaats om het aantal jaarlijkse voorstellingen te reduceren en niet door te gaan met Programma P.
P22 helpt De Plaats nog aan een reeks nieuwe muziektheateropdrachten in en rondom Arnhem en gaat zelf in een groter gebied verder met de productie van Festivals, Expedities, Routes en andere avontuurlijke voorstellingen met een (zeer) grote cast van professionele acteurs, musici, dansers, schrijvers én bewoners van het gebied waar de voorstelling speelt. Na Verlangen naar de Overkant en Aan Weerszijden volgt al snel Welstaat, een van de meest succesvolle ‘Mienskip’-voorstellingen in het hoofdprogramma van Leeuwarden Friesland Culturele Hoofdstad 2018. Dat vraagt om een vervolg.