Meteen naar de inhoud

THIM Muziektheater

THIM Muziektheater is in 2008 opgericht door Marijke Beversluis. Als actrice speelde Marijke in dertig theaterproducties  onder andere bij Toneelgroep De Appel, Het Nationaal Toneel, Studio’s Onafhankelijk toneel, het RO-theater en Theater van het Oosten. Daarnaast ontwikkelde zij eigen producties, waaronder Jane – over het leven en werk van schrijfster Jane Bowles – waarvoor zij in 1984 de Colombina ontving. Ook acteerde zij in films en televisieproducties. Als stemactrice spreekt Marijke regelmatig boeken in voor Thinium en Audiobook Factory en voice-overs voor het tv-programma Close Up.
THIM Muziektheater maakt met professionele uitvoerders muziektheaterproducties vanuit het idee: de inhoud bepaalt de vorm, en wel zó, dat alle betrokken kunstdisciplines in principe gelijkwaardig zijn. Dat betekent in de praktijk op de werkvloer dat steeds wordt gekozen welke discipline wanneer, waar, en hoe wordt ingezet.
Sinds 2019 is P22 productiepartner van THIM Muziektheater. Begin 2023 volgt Nathan Tax Marijke Beversluis op als artistiek leider en start een serie nieuwe producties met vocaal ensemble BrinCQ.