Meteen naar de inhoud

Bruisende Buren

Requiem voor de IJsselcentrale

De sloop van de Centrale Harculo – beter bekend als de IJsselcentrale – is inmiddels afgerond. Ruim 60 jaar is op dit terrein energie opgewekt en is het gebouw beeldbepalend geweest voor Zwolle-Zuid. Nu is het tijd om afscheid te nemen van dit iconische gebouw. Veel bewoners hebben verhalen en herinneringen over dit iconische gebouw die een podium verdienen. Deze verhalen brengen we samen in en rondom de voormalige Centrale Harculo in de muzikale theaterroute Requiem voor de IJsselcentrale.

Cast & crew
Wessel de Vries (Schrijver), Sara van Gennip (Schrijfster)
Céline Hoex (Regisseur)
Stan Verberkt (Componist)
Roel Goedhart (Gitarist)
Lusanne Arts (Actrice)
Eleftheria Lavadaki (kostuumontwerper en vormgeving)
Wijkbewoners uit Zwolle-zuid (Spel); Muziekvereniging Kunst na Arbeid, Vrouwenkoor Gioia, Less is More Band en De Zwolse Harmonie (Muziek)
Jeanet Hacquebord/P22 (Projectleiding)
Nannette Poortinga (Productieassistent)
Koos Wolters (Techniek)
Erik Franssen (Fotograaf campagnebeeld)

Bruisende Buren is muziektheater voor, door en over bewoners van Zwolle-Zuid. In de voorstellingen staan verhalen, dromen en herinneringen van bewoners uit Zwolle-zuid centraal. Samen met de bewoners vertalen we deze verhalen naar muziek en theater.
Een eerste kleinschalige muzikale en theatrale route ‘Ontdek De Bruisende Buren’ heeft in juni 2016 plaatsgevonden. Eind 2016 speelde Kerst met de Bruisende Buren. In juni 2017 presenteerden we een nieuwe editie geïnspireerd op Hair, de geruchtmakende musical uit 1969. Deelnemers schreven eigen nummers onder begeleiding van een professionele muzikale coach. Dit resulteerde op 23 en 24 juni in een muziektheatershow in samenwerking met het wijkkoor van Zwolle-Zuid in de Nieuwe Bierton.

Bruisende Buren is een initiatief van Kasko (Kameroperahuis) en deze editie, Requiem voor de IJsselcentrale – 29-30 juni 2019 – wordt mede mogelijk gemaakt door ENGIE en het BuurtCultuurfonds Zwolle.

In 2021 volgt een nieuwe Bruisende Buren: De Kringlopera.