Meteen naar de inhoud

Expeditie Stroom van de Waal en Verhalen van de Ooij

Hoe was Verhalen van de Ooij?

“Ondanks de regen hadden we weer een schitterende avond. Het programma zat goed in elkaar en alle deelnemers (koren, acteurs, dansers, musici, etc.) hebben weer een geweldige voorstelling verzorgd. Chapeau!! We kijken nu al uit naar september.” (bezoeker)

“We hebben weer enorm genoten van 6 prachtige voorstellingen. Geweldig ook de voorstelling in de kerk in Ooy met locals. Moet toch een geweldige impuls zijn voor het verenigingsleven.
Organisatie was weer helemaal top.
We hebben al kaartjes voor Arnhem Centraal en verheugen ons er al op.” (bezoeker)

“Wij hebben erg genoten van de voorstellingen, van de omgeving, goede organisatie, goede en enthousiaste spelers. Specifiek in kerk Ooij waar veel dorpsbewoners bij betrokken waren. Geweldig.” (bezoekers)

“Hoi Jeanet, het was weer reuze mooi en gezellig. En wat heb ik bewondering voor jullie als organisatie, petje af !!!!!” (vrijwilliger)

“Wat een gedenkwaardige avond. Zo kom je op plekjes in je eigen woonomgeving waar je altijd al wilde zijn, maar nog niet was. En dat met toneel, zang en dans. Het prachtige weer maakte het plaatje compleet.” (bezoeker)

“Genoten van de natuur, muziek, koor, spel, teksten en de algehele entourage. Dank voor een bijzondere avond, ook weer mooie ontmoetingen tijdens het smakelijke diner.” (bezoeker)

“Weer perfect georganiseerd. Ik kijk alweer uit naar september.” (bezoeker)

“Prachtige voorstelling. En wat knap georganiseerd met die bussen en gidsen. Schitterende omgeving ook. We komen nog een keer terug om de hele route te voet te doen.” (bezoeker)

“Ik wilde nog laten weten dat onze leden het een zeer leuke ervaring vonden om mee te doen. De avonden vlogen voorbij en de interacties waren goed.” (bestuurslid koor)

“Ik vond het geweldig om erbij te zijn. Was onder de indruk van de logistiek en alle organisatie rond de groepen.” (bezoeker)

“Wij hebben een geweldige avond gehad. Het was een erg mooie voorstelling, met een aansprekend verhaal. Herkenning doordat we de evacuatie van ’95 hebben meegemaakt.
Perfecte logistieke organisatie, wat niet eenvoudig moet zijn geweest met zoveel verplaatsingen.
Hulde!” (bezoeker)

“We hebben een ontzettend leuke afwisselende avond gehad. Alles was prima geregeld, ook het vervoer. Jammer dat we de laatste buitenvoorstelling moesten missen vanwege het weer maar daar kan niemand wat aan doen. Goed dat er over nagedacht werd of het wel verantwoord was om de voorstelling wel/niet door te laten gaan.” (bezoeker)

“Weer een prachtig programma, goede organisatie en een gezellige maaltijd!” (bezoeker)

“Wij waren verrukt, vonden het een prachtige voorstelling, uitstekend gespeeld en logistiek voorbeeldig georganiseerd.
We betreuren zeer het eenmalige karakter, vrienden en kennissen die enthousiast worden van onze verhalen hunkeren naar een volgende keer. Wij trouwens ook. In 2018 of 2019 nog een keertje … please!” (bezoekers)

“Prachtige geschiedenis over de Ooipolder op een bijzondere wijze weergegeven. Was dus wéér een geweldige avond!” (bezoeker)

“Prachtige voorstellingen en muziek in een uniek decor. De maaltijd vooraf was verrassend en lekker en heel goed om in de sfeer te komen.” (bezoeker)

“Ik heb weer erg genoten van de voorstellingen. Er was 1 minpunt bij De wachter van de Ooij. Als publiek zat je te ver weg van de dansers. Je kon het niet goed zien, daardoor werd mijn aandacht voor het dansgebeuren minder.” (bezoeker)

“Het was ongelooflijk mooi in elkaar gezet: de locaties en het spel vulden elkaar goed aan. GENOTEN!!!” (bezoeker)

“Ik vond ik de locaties van de voorstellingen en het enorme aantal deelnemers bijzonder en verrassend.“ (bezoeker)

“Het was een fantastische avond. Erg genoten. Elke voorstelling het zijn eigen charme, van amateur tot professional. Prachtige plekjes in de natuur. De wandeling en busrit. Kijk al weer uit naar de volgende keer.” (bezoeker)

“We hebben weer ontzettend genoten. En kijken uit naar de voorstelling Arnhem CS.” (bezoeker)

“Het was heel afwisselend en prachtig om te zien. Ik ben blij dat we op tijd kaartjes hebben gekocht. Tijdens de Meet en Greet hoorde ik dat de volgende voorstelling in het Station van Arnhem, ook al bijna uitverkocht is. We gaan meteen kaartjes kopen.” (groep van zes bezoekers)

“He Jeanet, wat word ik blij van jullie!!! Geweldig! Alweer de laatste avond, wij hebben bijna alles op de rit om alles weer in goede banen te leiden vanavond. We hebben er zin in!!!!!!!! Tot vanavond!!” (tijdelijk theaterdirecteur)

“Ook dit jaar hebben we enorm genoten. Weer zo verrassend.” (bezoeker)

“Weer fijne voorstelling. Deze keer wel wat veel ‘zang’ en weinig dans.” (bezoeker)

“Ik vond ik de verhalen wel erg herhalend en hetzelfde. Dat had misschien met het thema te maken, maar ik had meer variatie verwacht.” (bezoeker)

“Het was een bijzondere avond met verrassende voorstellingen op prachtige locaties.” (bezoeker)

“Strakke planning. Goede afwisselend locaties, historisch verantwoord, perfecte zang, dans en muziek.” (bezoeker)

“Veel dank voor de prachtige ervaring. Heel bijzonder om mee te mogen zingen. Bijzonder sfeertje om zo met acteurs en saxofonisten op te tuigen. Het was nog veel leuker dan ik van tevoren dacht (en intensiever).“ (zanger in koor)

“Met veel plezier heb ik de voorstellingen gezien. Ik speelde (en zong)zelf mee in de stal van Boer Geert en wilde ook graag de andere optredens zien, waardoor het verhaal nog duidelijker werd. Het was geweldig om hieraan mee te werken en heel bijzonder om alle 6 scènes te zien. Hulde aan alle medewerkers.”

“Ook dit jaar was het weer een heerlijke avond. Na een smakelijk maaltijd begon het avontuur. Belangrijk onderwerp was het gevaar van het water voor de Ooij. Optredens waren vaak ontroerend mooi en dit dan gesitueerd in een prachtig landschap. Volgend jaar weer? Ja graag!” (bezoeker)

“Ook dit keer heb ik weer zeer geboeid geluisterd en gekeken naar de verschillende scènes. Fantastisch zoals Albert dit in elkaar zet. Wat een creativiteit! Als lid van het Toonkunstkoor Nijmegen heb ik ook zelf zes keer meegedaan met het Requiem voor een koe. Heerlijk om te doen.”

“Het was prachtig zo op locatie! Met name de voorstellingen buiten. Leuk om ook een stuk te lopen. Zo mooi deze combi op een zomeravond!! Er had iets meer variatie in de voorstellingen gemogen. Desondanks heb ik genoten. Graag weer eenzelfde soort concept.” (bezoeker)

“Ik vond de voorstelling afwisselend, indrukwekkend, aangrijpend. Geweldige combi van locatie en spel. “Mooí” verhaal. Een sfeervolle start- en eindplek in Persingen!! Kortom: complimenten voor (weer) fantastische avond, met regen en bliksem.” (bezoeker)

“Prachtige voorstellingen en entourage, genoten van de inzet van de deelnemers, en extra genoten van de donder en bliksem en plensbuien die een extra dimensie gaven.” (bezoeker)

“Vond het een geweldige belevenis daar in de Ooij. De stilte van de omgeving, de ondergaande zon en m.n de dans en de zang. Prachtig. Ook de maaltijd was heel goed verzorgd. Ga zo door!” (bezoeker)

“Weer prachtige avond. Net als vorig jaar hebben we voluit genoten van de optredens op bijzondere locaties. Vooral de voorstelling in het kerkje van Persingen en de dansvoorstelling rondom het huis met de ogen in Ooij vonden we heel bijzonder.” (bezoeker)

“Erg leuke voorstellingen. Vooral de liederen in de intieme setting en entourage waren prachtig! Enige puntje van ‘kritiek’ was dat wij beiden vonden dat de dansers in de dansvoorstelling wat ver weg stonden. Het gevoelsmatige contact was hierdoor wat ver weg.” (bezoeker)

“We hebben genoten van het samenspel van de natuur, de dans en het theater, de lokaties en de muziek. Zo mooi, dat dan ook nog samengaat op een natte avond met verhalen over water. Perfecte combinaties met een heerlijke uitsmijter bij het kampvuur.” (bezoeker)

Hoe was Expeditie Stroom van de Waal?

Genoten, super avond, prachtige voorstellingen, geweldige locaties, logistiek knap werk en ook nog prachtig weer! Voor de volgende voorstelling/ expeditie staan de schoenen al klaar.

Gisteren mee geweest op expeditie. Groot compliment aan alle bedenkers, makers, doeners, organisatoren en vrijwilligers. Het was geweldig mooi en perfect georganiseerd.

Ik vond het geweldig! Wat een prachtlocaties hebben jullie gevonden, en wat een mooie stukken! Welgemeende complimenten voor de organisatie van het geheel, want het liep allemaal soepel door en het was een geweldig mooie en comfortabele theateravond!

Wij hebben met een groep van acht personen deelgenomen en we vonden het een bijzondere en onvergetelijke avond. De logistiek was ook super met de dubbeldekkers en de pontjes. Kortom een dikke pluim voor de organisatoren en de uitvoerenden !!

Ongelooflijk genoten én ná-genoten van deze Expeditie! Allemaal plekken waar ik nog nóóit geweest was. Bijzonder om mee te maken dus. Tussen de runderen en paarden gelopen, varen, de dubbeldekker. Werkelijk práchtig!! Vroeg me ook steeds af, HOE dit toch allemaal zo gerealiseerd kon worden, vanuit 2 startlocaties zelfs. Complimenten en tot een volgende voorstelling!

Voor ons de eerste, maar zeker niet de laatste keer. Dit was een avond grand cru. Maar weinig zo genoten van theater. Heel bijzondere, hele mooie avond. Dank voor de immense organisatie en graag tot de volgende keer.

Wij vonden het een geweldige ervaring. Zoveel variatie, unieke locaties en vervoer, alles prima geregeld, mooie natuurwandelingen en … prachtig weer.

Het ‘vervoer’ van locatie naar locatie was een feest op zich, Genoten!

De expeditie was heel erg leuk, en bijzonder goed georganiseerd. Hulde aan alle deelnemers, en begeleiding. Ik heb bijzonder genoten en zal bij een volgende voorstelling zeker weer van de partij zijn.

We hebben met een groep van vier Arnhemmers enorm genoten van de voorstellingen. Locatie, muziek en drama kwamen prachtig bij elkaar. Wat mooi dat al deze lokale verenigingen en vrijwilligers zoiets moois neerzetten.

Wat een prachtige avond was het. Bijzonder waren de locaties en het landschap. Bij het voor ons voorlaatste optreden ,de Fellini-achtige optocht op de dijk, brak de zon door. Een prachtig schouwspel door het tegenlicht! En bij de geheime tekens vonden we de danseresjes door hun felle kleding als klaproosjes in het veld.
En dan de organisatie van zo’n evenement met de dubbeldekker en de pont! We hopen op meer.

Weer genoten. Weer anders dan jullie andere voorstellingen door de wandelingen en de optredens buiten. Hulde aan de gidsen die zelfs voor muggengel hadden gezorgd. Knap staaltje logistiek, de bussen stonden altijd op tijd klaar.

Het was een geweldige expeditie. We hebben enorm genoten. De voorstellingen waren stuk voor stuk juweeltjes. Het enthousiasme van de spelers, de perfecte organisatie en de prachtige, zonnige avond maakte het tot een fantastische ervaring. Echt super! Bedankt!

Geweldige avond gehad. Wat een fantastische mengeling van voorstellingen. Wat een goede timing/planning van opvoeringen en vervoer. Het was allemaal een cadeautje. Graag volgende keer weer!!

Mijn complimenten voor dit “totaal gebeuren”. Ik kijk uit naar de volgende manifestatie.

Ik vond het een geweldig avondje uit! Gevarieerd en verrassend programma en merendeels in de buitenlucht. Het vervoer per bootje en dubbeldekker maakte het af.

BUITEN-GEWOON VERRASSEND!!!!!

Mooi & goed georganiseerd.

EEN GRÓÓT COMPLIMENT!!! Met vier vriendinnen ontzettend genoten van deze prachtige avond op de diverse locaties met divers vervoer en de wandelingen. Een avond/voorstelling om nóóit te vergeten!! Met verbazing, en ontzag ook, beleefde ik deze voorstelling en denk: HOE in hemelsnaam krijg je met zóveel mensen zóiets voor elkaar???? Ik neem m’n petje af, voor allen.
Het was ook nog eens héérlijk om de natuur in de avond mee te maken: vogelgefluit, vliegende reigers, runderen, paarden, mooie luchten, héérlijke strogeur… En ontmoetingen met ándere liefhebbers van De Plaats. En ondertussen op plaatsen komen, waar je ánders nóóit terecht zou zijn gekomen!! Ook dát maakt alles zéér bijzonder.

Wat is Expeditie Stroom van de Waal een enorme organisatorische en logistieke klus geweest. We hebben met de hele club een geweldige avond gehad. En voor Jeanet nog een enorme ‘CHAPEAU’!!!!

Wat een mooi programma. Een wisselende ambiance in combinatie met mooi muziek, zang en dansspel zorgden voor een prachtige en onvergetelijke avond.

Prachtig zoals de diverse lokale artiesten en hebben bij gedragen aan deze voorstellingen.

Wat leent de Waal, de oevers van de rivier, de dijken en de gebouwen in deze omgeving voor een avond vol muziek en beweging. Het was een droom van een avond om dit allemaal mee te maken. Uitstekend begeleiding van plaats tot plaats. Geweldig.

Het was een van de mooiste voorstellingen die ik afgelopen jaren gezien heb, vooral de combinatie met de natuur was prachtig.

Wat een mooie voorstelling! Bijzondere expeditie!

Wonderschone avond gehad. Het voelde als een groot cadeau! Complimenten!!

Verrassende locaties, bijzondere verplaatsingen en prachtig gespeeld.

Wij hebben reuze genoten van de Expeditie. Zo bijzonder om op deze wijze op speciale plaatsen een voorstelling te zien.

Een geweldige avond.

Wat een energie!!! Geweldig!

Heerlijke sfeer, muziek en zang. En aangenaam gezelschap. Topavond!

Prachtige route.

Een prachtige voorstelling op zoveel mooie locaties.

Chapeau voor de productie Expeditie Stroom van de Waal, die ik zaterdag bijwoonde! Met name de act in de scheepswerf vond ik kippenvel.

Het was een fantastische avond! Wat een prachtige expeditie weer! En hoe hebben we geboft met het weer én de route. Met prachtige zon door de uiterwaarden gelopen, en als afsluiting de scène in de scheepsloods waar de grote deur openging met daarachter een fantastische zonsondergang! Het hoogtepunt qua scènes vond ik toch de dijk met de Fellini-achtige optocht. Gróóts!!!!! Beeldschoon!
Jammer dat de meet&greet op twee plekken was (begrijpelijk natuurlijk). Het was leuk geweest om álle artiesten even te kunnen vertellen hoe leuk het was.

Graag willen we laten weten dat we heel erg genoten hebben, het was fantastisch, jullie hebben ons en vele anderen een schitterende avond bezorgd. Het is ontroerend te zien, dat zoiets moois door samenwerken en medewerking van lokatie-eigenaren tot stand kan komen! Bedankt en tot een volgende keer.

Het was een heel leuke ervaring en ik vond het een heel mooi geheel. Het verhaal van de bouw van het schip kwam heel mooi naar voren met als super ervaring de te water lating van het schip door de immens grote deur die met denderend gerommel dat leek op een onweersbui open werd geduwd. Het schip verdween in het licht. En dan de steenfabriek. Telkens weer andere bewegingen en ontmoetingen op het losse stoffige zand dat meedanste met de dansers. De kerk, de dijk en de kop, stuk voor stuk juweeltjes. De watersnood en de missa brevis, de stoet op de dijk met de dansers en de muziek, wat een vondst en de vendelzwaaiers en de meisjes die een geheel ander landschap lieten ontstaan door de vlaggen ja allemaal heel mooi.

Het hoogtepunt voor mij was de optocht op de dijk, waargenomen vanaf het weiland waar de zwermen muggen ons bedreigden (maar niet toesloegen gelukkig, ander soort muggen?). De voorbij trekkende optocht tegen de achtergrond van de ondergaande zon was niet zozeer Fellini-achtig zoals ik ergens las, maar eerder “een prachtig Gelders schouwspel aan de Waal”.

Het was een heel mooie voorstelling met veel variatie in de locaties en goede muziek. Een avond met een randje. De uitvoering in de scheepswerf-hal was een toppertje. De programmaboekjes zijn blijvend.

Wat een fantastische avond, sommige momenten voelden als onwerkelijk aan met de zon op de achtergrond. De betrokken muzikanten, zangers en dansers leken boven zichzelf uit te stijgen door de combinatie van de locatie, de avondzon en de combinatie van disciplines.

Het was in een woord GEWELDIG.

Fantastische avond, die al na één van de vijf voorstellingen niet meer stuk kon. Prachtig muziekarrangement in de oude scheepswerf, ontroerende uitvoering ook die me kippenvel bezorgde. Heerlijke wandelingetjes tussendoor in de zwoele zomeravondlucht. En dan ook nog twee keer op het pontje! Wat een geluk kan een mens toch hebben.

Mooie voorstellingen op sfeervolle locaties. Heel blij dat we er bij waren! Vooral de voorstellingen in oude scheepswerf en steenfabriek zullen ons nog lang bijblijven.

En de spelers zijn blij met de reacties van het publiek

Voor mij persoonlijk, als muzikant in de fanfare, een bijzondere ervaring. Sfeer opbouwen, naar een hoogtepunt toewerken en kippevel krijgen van de reacties van de toeschouwers. Super!

?? Dank jullie wel dat ik mee heb mogen doen, en heb mogen genieten van jullie artistieke ideeën en vormgeving. En hu, jullie inzet en het zien van jullie “deelnemen” iedere keer als jullie er waren > ?.

Leuke ervaring was gisteravond vijf maal achter elkaar zoveel publiek.

Dank jullie wel voor jullie leuke mailtjes! We genieten iedere voorstelling met volle teugen. Er is een geweldig goede sfeer en saamhorigheid in “ons” koor, het lijkt wel of we al jaren met elkaar zingen. En….. de fanfare is fantastisch, we krijgen er iedere keer weer kippenvel van! En niet te vergeten het publiek, geweldig om de verrukte kreten en applaus te horen na afloop van een voorstelling. Wat een geweldig leuk project om aan mee te mogen doen! Dank jullie wel!

‘Stroom van de Waal’ was voor ons koor een bijzondere ervaring. We hebben met elkaar hele fijne avonden beleefd. Jullie enthousiasme is overgeslagen naar onze koorleden. Leden die het in eerste instantie veel vonden en niet alle avonden zouden meedoen of gewoon een avondje vrij wilden, hebben de boel omgegooid om er toch bij te kunnen zijn! Geweldig toch? Ook de samenwerking met de harmonieën en de acteurs was heel gezellig. En dan de reacties van het publiek: daar krijg je een kick van!

Gisteren zijn wij zelf on tour geweest en het was prachtig! Wij hebben met zijn alle genoten en men was vol lof. Wij zijn blij dat we dit gedaan hebben.

Wat een geweldig project en wat geniet ik hiervan! Maar dat geldt voor iedereen. Wat een saamhorigheid en gezelligheid na een relatief kort maar heel intensief samenzijn. Super dat jullie je regelmatig tussen het publiek begeven, foto’s en filmpjes maken en ons per mail prijzen om wat we gedaan hebben. Dat geeft ons zoveel energie en wordt alom gewaardeerd! Wat zal ik het gaan missen …

Het orkest vond het erg jammer dat we klaar waren en dat is misschien wel het grootste compliment wat er is. Zulke ‘andere’ projecten gaan altijd gepaard met de nodige scepsis maar daar is niks meer van terug te vinden. Iedereen heeft ontzettend genoten. Geweldige reacties vanuit het publiek elke dag, dat blijft me verbazen.

Hartstikke bedankt, het hele team dat het mogelijk heeft gemaakt.

Dank aan de organisatie. Ik kan met veel genoegen terugkijken op een geslaagde expeditie. Wat een leuke ervaring.