In voorbereiding 2020-2024

Na de eerste proeve bij de Tuin der Lusten gaan DeJong&DeWitte verder met de voorbereiding van WoodLand. De planning begint met voorstellingen in Arnhem en Wageningen, op het Hoogte80 festival, in Park Sonsbeek (i.s.m. Stadstheater Arnhem) en de WUR Campus (i.s.m. WUR en Theater Junushoff). Daarna volgen festivals buiten Gelderland, o.a. Diepenheim. Net als bij de vorige voorstelling (Ik Was Hier) is Jeanet Hacquebord projectleider. Tijdens de Arnhemse Uitnacht is een voorproefje van WoodLand te zien. Daarna breekt de corona uit en worden alle festivals afgelast. De voorbereidingen gaan gewoon door, de voorstelling blijft binnen de corona-aantallen en -afstanden, de première verschuift naar september. De eerste voorstellingen in Park Sonsbeek (via Musis en Stadstheater) zijn al snel uitverkocht.

Met componist/trompettist Eef van Breen maakt P22 een reeks muziekwandelingen en live performances rond de concerten van de Eef van Breen Group in theatersteden, op festivals en in de natuur. De eerste Arnhemse Walk of Doubts muziekwandeling gaat in première bij Musis tijdens de Arnhemse Uitnacht (24 januari). Daarna volgen meer Walk of Doubts muziekwandelingen met live optredens langs de route op de eerste coronavrije uitvoeringsdag bij Musis (op 20 juni om 13:30 en 15:30) en bij Sonsbeek (in 2020 een individuele variant, omdat de Sonsbeek Tentoonstelling en de Sonsbeek Theater Avenue zijn uitgesteld), gevolgd door concerten zodra de zalen weer open zijn (o.a. op 18 oktober 2020). Van alle muziekwandelingen maakt P22 ook een coronavrije individueel te volgen variant met hetzelfde startpunt als de groepswandelingen.
In mei 2020 begint de reeks Playing New York/Betover de Stad in Rotterdam (Operadagen), Amsterdam (Over het IJ, Tolhuistuin) en Groningen.
Na de zomer volgt de muzikale processie Circado (Op Tijd Boven Water), met schrijfster Renée van Marissing, regisseur Kirsten Robben (genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2020) en een groot aantal lokale deelnemers. De uitvoering bij Duiven wordt corona-resistent gemaakt. De uitvoering bij de IJsselbiennale wordt een jaar uitgesteld. Daardoor komt er ruimte voor een nieuwe Circado variant in Utrecht.
Op de planning voor het jaar daarna staat daarna De Virtuozen met orkest de ereprijs en in de aanloop nog een nieuwe locatievoorstelling van de ereprijs in Arnhem.

Met de PeerGrouP en Kasko (voorheen Kameroperahuis) werkt P22 aan de voorbereidingen van De Bom, de nieuwe locatievoorstelling van de PeerGrouP in Havelterberg (augustus 2020). De eerste audities zijn in februari. In de aanloop naar de informatiebijeenkomst kunnen deelnemers zich nog net voor de “intelligente lockdown” hier inschrijven. De informatiebijeenkomst schuift een paar weken op. Maar in de weken daarna blijft het lang onzeker of repeteren en uitvoeren nog wel mogelijk is binnen de beperkingen. Na intensief overleg stelt PeerGrouP De Bom een jaar uit.

Met Via Berlin en het Cello8ctet Amsterdam maakt P22 de muziekroutes voor de voorstelling Instant Loneliness die in november 2020 in première gaat in Den Haag. Daarna volgen o.a. Amsterdam, Haarlem, Breda, Utrecht en Nijmegen. De routes zijn coronaresistent gemaakt, nu de zaalvoorstellingen nog.

Na Welstaat en Bruisende Buren, Requiem voor de IJsselcentrale werkt P22 met Kasko aan de volgende edities van de voorstellingen in Frederiksoord/Wilhelminaoord (Drenthe) en Zwolle.

Met componist Lucas Wiegerink, schrijver Sophie Kassies, regisseur Annechien Koerselman en het koor Consensus Vocalis bereidt P22 de productie voor van Offer, een muziektheatervoorstelling over angst voor de toekomst en de dunne grenzen tussen idealisme en extremisme.
Daarna volgt een tweede project met Consensus Vocalis, Ik en de maan wij zijn buren. Libretto Abdelkader Benali, koor Consensus Vocalis, uitgebreid met zangers uit de SyrischOrthodoxe gemeenschap en begeleid door een Turks ensemble.

Met Ira Judkovskaja (tot medio 2020 artistiek directeur van Tryater) maakte P22 de concepten voor een reeks festivalvoorstellingen (2019-2023) in de Liemers, het strijdtoneel tussen Elten en Arnhem (o.a. kandidaat Unesco werelderfgoed). Voor elke voorstelling nodigt P22 andere makers en spelers uit, en steeds meer lokale deelnemers.

Met Marijke Beversluis (THIM Muziektheater) werkt P22 aan een nieuw voorstellingsconcept van Les Enfants Terribles, de dansopera van Philip Glass naar het boek en de film van Jean Cocteau. Daaraan voorafgaand volgt in augustus 2020 ZOEM, een coronavrije locatievoorstelling met vocaal ensemble Quink in het Zandkasteel in Amsterdam.

Tussendoor werkt P22 met partners en co-producenten aan de plannen voor de periode 2021-2024, zowel voor de basisinfrastructuur als de meerjarenregelingen van o.a. Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, provincies en gemeentes.