In voorbereiding 2020-2024

Na de eerste proeve bij de Tuin der Lusten gaan DeJong&DeWitte verder met de voorbereiding van WoodLand. Na de tryouts op het Hoogte80 festival gaat de voorstelling naar Park Sonsbeek (i.s.m. Stadstheater Arnhem), de WUR Campus (i.s.m. Junushof) en verschillende festivals. Net als bij de vorige voorstelling (Ik Was Hier) is Jeanet Hacquebord projectleider. Tijdens de Arnhemse Uitnacht is een voorproefje te zien.

Met componist/trompettist Eef van Breen maakt P22 een reeks muziekwandelingen en live performances rond de concerten van de Eef van Breen Group in theatersteden, op festivals en in de natuur. De eerste Arnhemse Walk of Doubts muziekwandeling gaat in première bij Musis tijdens de Arnhemse Uitnacht. Daarna volgen meer Walk of Doubts wandelingen, met live performances langs de route (o.a. op 20 juni 2020), en concerten (o.a. op 18 oktober 2020). In mei 2020 begint de reeks Playing New York/Betover de Stad in Rotterdam (Operadagen), Amsterdam (Over het IJ) en Groningen. Na de zomer volgt de muzikale processie Op Tijd Boven Water op verschillende plaatsen langs Rijn en IJssel. Op de planning staat daarna De Virtuozen met orkest de ereprijs.

Met de PeerGrouP en Kasko (voorheen Kameroperahuis) werkt P22 aan de voorbereidingen van De Bom, de nieuwe locatievoorstelling van de PeerGrouP in Havelterberg (augustus 2020). De eerste audities zijn in februari. In de aanloop naar de informatiebijeenkomst van vrijdag 13 maart kunnen deelnemers zich hier inschrijven.

Met Via Berlin en het Cello8ctet Amsterdam maakt P22 de muziekroutes voor de voorstelling Instant Loneliness die in november 2020 in première gaat in Den Haag. Daarna volgen o.a. Amsterdam, Haarlem, Breda, Utrecht en Nijmegen.

Na Welstaat en Bruisende Buren, Requiem voor de IJsselcentrale werkt P22 met Kasko aan de volgende edities van de voorstellingen in Frederiksoord/Wilhelminaoord (Drenthe) en Zwolle.

Met componist Lucas Wiegerink, schrijver Sophie Kassies, regisseur Annechien Koerselman en het koor Consensus Vocalis bereidt P22 de productie voor van Offer, een muziektheatervoorstelling over angst voor de toekomst en de dunne grenzen tussen idealisme en extremisme.
Daarna volgt een tweede project met Consensus Vocalis, Ik en de maan wij zijn buren. Libretto Abdelkader Benali, koor Consensus Vocalis, uitgebreid met zangers uit de SyrischOrthodoxe gemeenschap en begeleid door een Turks ensemble.

Met Ira Judkovskaja (tot medio 2020 artistiek directeur van Tryater) maakte P22 de concepten voor een reeks festivalvoorstellingen (2019-2023) in de Liemers, het strijdtoneel tussen Elten en Arnhem (o.a. kandidaat Unesco werelderfgoed). Voor elke voorstelling nodigt P22 andere makers en spelers uit, en steeds meer lokale deelnemers.

Met Marijke Beversluis (thim) werkt P22 aan een nieuw voorstellingsconcept van Les Enfants Terribles, de dansopera van Philip Glass naar het boek en de film van Jean Cocteau.

Tussendoor werkt P22 met partners en co-producenten aan de plannen voor de periode 2021-2024, zowel voor de basisinfrastructuur als de meerjarenregelingen van o.a. Fonds Podiumkunsten, provincies en gemeentes.