Meteen naar de inhoud

WoodLand (DeJong&DeWitte)

WoodLand is een beeldende locatievoorstelling over hoe bomen met elkaar communiceren. Kunnen we naar bomen kijken en daardoor onszelf beter begrijpen? 

Auditieve dwaaltocht
Hanneke de Jong & Jonas de Witte nemen je met een iPod in de hand mee door het bos. Daar word je met audio, filmbeeld en live performance ingewijd in de geheimen van het bomenbestaan. Je krijgt de ruimte om even echt stil te staan bij de levensprocessen en drijfveren van bomen.

Enorm netwerk van schimmels
Bomen kennen een geheime geurtaal en via een enorm netwerk van schimmels communiceren zij ondergronds over afstanden van soms wel honderden kilometers. ​Ze dragen niet alleen zorg voor hun eigen nageslacht, maar ook voor hun oude en zieke buren. Bomen zijn als menselijke families, met een binnenwereld even levendig als die van ons. Maar er is ook een donkere kant: sommige wilde soorten hacken het systeem van anderen, of spreiden vergif om rivalen te saboteren. In uiterste traagheid, onzichtbaar voor onze zintuigen, speelt zich in het bos een tragedie af. We vertragen, om die eeuwenoude verhalen te ontdekken, waarin de drama’s van Shakespeare dagelijkse kost zijn.

De premiere is in Park Sonsbeek, kaartjes zijn te koop bij Musis & Stadstheater Arnhem.

Concept en script DeJong&DeWitte
Tekst Hanneke de Jong en Evianne Lamme
Filmbeeld Jonas de Witte
Performance Raoul Copier en Hanneke de Jong
Dramaturgie Cecile Brommer
Eindregie Jochem Stavenuiter
Scenografie Hester Jolink en Ronald Schinkelshoek
Kostuums Jessica Helbach
Interaction design Sylvain Vriens
Sounddesign Rinus Aarts
Projectleiding Jeanet Hacquebord (P22)