Meteen naar de inhoud

Jeanine De Herdt wint Welstaat Stimuleringsprijs

    Na afloop van de laatste Welstaat-voorstelling werd de eerste Beringer Hazewinkel Award uitgereikt. Deze stimuleringsprijs voor een talent dat bijzonder opviel ging naar de muzikale allrounder Jeanine De Herdt.

    Een jury bestaande uit artistiek leider Karin Netten, coregisseur Céline Hoex en Beringer Hazewinkel-bestuurslid Heidi Bolt heeft tijdens repetities en uitvoeringen gelet op podiumpresentatie, samenspel en authenticiteit. Maar ook op de ontwikkeling die is doorgemaakt. Céline Hoex maakte uiteindelijk bekend dat Jeanine had gewonnen: “Het was bijzonder hoe je bij onze kennismaking in eerste instantie wat nerveus was. Maar toen je naast je accordeon ook je saxofoon en klankschalen tevoorschijn haalde bleek al snel je veelzijdigheid en muzikaliteit en verdween je aarzeling”. Jeanine ontving van Stichting Beringer Hazewinkel een cheque waarmee ze een coaching-sessie met componist van Welstaat Jan Pieter Koch kan verzilveren.

    Er was ook een eervolle vermelding voor Kersten Warnaar. Zij werd geprezen voor haar moed en doorzettingsvermogen om samen met haar paard deel te nemen aan het slotstuk van Welstaat.