Ga naar de inhoud

14 november LUX Oosteroogst

  In deze nieuwe serie laat LUX je kennismaken met vernieuwende en talentvolle podiumkunstenaars uit Nijmegen en omstreken, die LUX als onafhankelijk en vrijzinnig vlakkevloertheater omarmt. Oosteroogst wordt dé ontmoetingsplek van de professionele, talentvolle makers in het Gelderse theaterland en het publiek. In de eerste editie: Buik van Cie.Perelman en Nieuwkomers van Greppel.

  CIE. PERELMAN – BUIK
  In 1938 brak er massale paniek uit toen mensen op de radio hoorden dat marsmannetjes de oorlog aan de aarde hadden verklaard. Het bleek om het hoorspel ‘War of the Worlds’ te gaan. Fake news avant la lettre. 80 jaar later zijn we nog geen steek opgeschoten.
  ‘Buik’ is een satirische voorstelling over de onderbuik – van ons en onze samenleving. Een live radio-show, waarbij de hosts en hun gasten je langzaam meetrekken in de wervelwind van ons gevoel. Want wat is er nog waar als de alternatieve feiten het overnemen van de werkelijkheid? Pas maar op. Als de wereldwijde glutenepidemie je niet tackelt, doen de boze vaccinatiemoeders het wel.

  THEATERGROEP GREPPEL: NIEUWKOMERS
  Een voorstelling over mensen die ergens nieuw komen. Een nieuw land. Een nieuwe plek. Een nieuw thuis. Over je welkom voelen, of juist niet. Over de leuke en minder leuke kanten van het onbekende. Over begrip en onbegrip, over tegenstellingen en overeenkomsten. ‘Nieuwkomers’ is een muzikale voorstelling, actueel, dynamisch, intiem, interactief en verfrissend. Soms ernstig en gelukkig ook om te lachen. Gespeeld door drie acteurs uit verschillende windstreken met ieder een verschillende nationaliteit of achtergrond. Met verhalen, discussies en een paar echte feiten.

  NAGESPREK
  In dit nagesprek maken we nader kennis met de makers. Het publiek en de makers gaan in gesprek over drijfveren, werkwijzen en over de thema’s van de voorstellingen.

  14 november LUX Nijmegen