Ga naar de inhoud

Passen en meten

    Dinsdagavond 30 januari was het dan zover. De eerste repetitie op locatie. In Hal 36 op het Zwitsal terrein hebben de drie koren, Novum Canticum, Circle of Life en OZON, Muziekvereniging Eendracht en actrice Merel Spikker de eerste stappen gezet naar een spannende en boeiende voorstelling.

    Na wat passen en meten met het slagwerk van de Muziekvereniging met het naar binnen brengen kreeg iedereen te horen wat regisseur Nicole Vervloed voor deze voorstelling heeft uitgedacht. De plekken waar iedereen komt te zitten, voor koor, actrice en muziekvereniging worden aangewezen. De bouwlampen (op accu) en de lessenaarslampjes (op batterijen) gaan aan. Wanneer alles op zijn plek staat en zit, gaat de muziekvereniging een stuk inspelen om een beetje aan de klank te wennen. Iets van de Beatles, het koor valt al snel spontaan in en we krijgen al een indruk wat het allemaal kan worden.

    Na de nodige aanwijzingen en extra acteurs uit het koor gaan we voor het eerst alles achter elkaar zetten en kijken hoe we uitkomen. Muziek en koor hebben een indrukwekkende klank in de hal. Het is wel even wennen. Nicole geeft nog de nodige aanwijzingen en er wordt nog een keer gespeeld. Na een pauze met warme koffie en thee, het was erg koud in de hal, worden de volgende stappen gezet. Nicole gaat voor het eerst eens meten hoe we uitkomen qua tijd. Nou dat valt reuze mee voor een eerste keer, 13 minuten. Er wordt nog wat geschoven en overlegd en dan wordt er een einde aan de avond gemaakt. Nicole heeft weer genoeg om over na te denken en verder uit te werken voor de volgende keer. Het slagwerk en andere spullen van de koren en de muziekvereniging gaan weer de busjes in en het is net of er niets is gebeurd in Hal 36.

    Ook de Stentor was er bij en maakte dit verslag.