Meteen naar de inhoud

OFFER

P22 & Consensus Vocalis presenteren OFFER
een muziektheatervoorstelling over idealen en het verlangen een mens uit één stuk te zijn

De wereld staat in brand. Toenemende ongelijkheid, pandemie, oorlog, klimaatcrisis, onophoudelijk stromen grote problemen ons bewustzijn binnen. Mensen moeten schipperen om hun overtuigingen en gedrag met elkaar te rijmen. Het maatschappelijk verkeer verlangt echter steeds meer in beton gegoten principes en meningen. Alsof twijfel hetzelfde is als hypocrisie.

Wie zou niet willen ontsnappen aan het gemodder en gemarchandeer? Wie zou niet zuiver en fundamenteel willen denken en handelen? Maar is het mogelijk om iemand uit één stuk te zijn? Waar zit, in bijna ieder van ons, de gevoeligheid voor de verleiding van radicaliteit? Waar gaan we de grens met extremisme over? Daarover gaat OFFER.

Tekst Sophie Kassies
Muziek Lucas Wiegerink
Regie Annechien Koerselman
Actrice (Donna) mezzosopraan Fanny Alofs
Acteur (Hajo) nnb
Koor (de gemeenschap) Consensus Vocalis onder leiding van Béni Csillag
Slagwerk nnb
Productie P22 & Consensus Vocalis


Hoe goed moet je zijn om niet fout te zijn?

We maken kennis met een kleine, sektarische gemeenschap met grote idealen en een scherp oordeel over de maatschappij. Uit welke ideologische hoek de wind precies waait blijft in het midden, maar duidelijk is het oprechte verlangen naar een betere wereld voor iedereen. Daarvoor is een opstand der rechtvaardigen nodig, terreur van de goeden, een grote schoonmaak! Want de huidige koers is een doodlopende weg.

De jonge Donna vindt in deze gemeenschap haar thuis. Hier wordt geleefd naar de idealen die zij al zo lang koestert. Hier leggen ze zich er niet bij neer dat ‘een mens nu eenmaal vuile handen maakt’.

Gaandeweg wordt haar rol in de groep groter, niet in de laatste plaats omdat er een liefde opbloeit tussen Donna en Hajo, de leider van de gemeenschap.

De groep boekt successen, er komt steeds meer maatschappelijk draagvlak voor hun verhaal. Als de ultieme belichaming van alle hypocrisie in hun stad een grote conferentie komt houden, vraagt dat om actie. Maar welke? De lijn tussen de juiste weg en een dwaling met fatale gevolgen blijkt ineens schrikbarend dun.

Meer informatie
Sophie Kassies
Lucas Wiegerink
Annechien Koerselman
Fanny Alofs
Consensus Vocalis
P22